FIND DIN PERFEKTE EMHÆTTE

FIND DIN PERFEKTE EMHÆTTE

Vælge den rigtige emhætte? Nemt.

Der er en masse, du skal overveje, lige fra den mad, du elsker til køkkenets størrelse. Vores praktiske købsguide hjælper dig med at træffe en stor beslutning.

MAD

Hvis du steger, griller eller tilbereder med damp, skal du have en kraftigere emhætte. Stærkt lugtende, krydret mad og fisk kræver også en større udsugning. Ikke kun pga. lugten, men fordi der kan opbygges fedt på svært tilgængelige steder og beskadige dine flot malede vægge.

Effekt

Hvis du ofte laver mad, der lugter stærkt, eller hvis du har et stort køkken, skal du have en kraftigere emhætte. Sådan beregner du din mindste udsugningshastighed:

1. Mål: dit køkkens længde, bredde og højde.
2. Multiplicér: længde x bredde x højde = rumfang.
3. Multiplicér: rumfanget x 12 = mindste udsugningshastighed.

Nemt.

det giver dig den mindste udsugningshastighed til 12 udskiftninger af luft pr. time. Der anbefales mellem 8 og 12 udskiftninger.

Luftcirkulation

Har du et udvendigt aftræk?

Emhætter fjerner den dårlige luft fra dit køkken gennem en kanal, så de skal have adgang til et udvendigt aftræk Jo længere du placerer emhætten fra aftrækket, desto kraftigere skal motoren være.
Recirkulationsemhætter har ikke brug for udendørs adgang. Luften suges gennem et fedtfilter, og et kulfilter renser luften, før den sender den tilbage til dit køkken, fin og frisk.
#EASYTIP: tænd emhætten, før du begynder madlavningen, så cirkulationen eller udsugningen allerede er i gang.

TYPE EMHÆTTE

Der er masser af flot design at vælge mellem. Lad os introducere dig for:

Dekorativ vægmonteret emhætte – uanset, om det er et fladt design eller et "skorstens"-design, fås disse fremragende emhætter i et væld af forskellige størrelser til at passe til dit køkken.
Dekorativ frithængende hætte – til at opnå en himmelsk match i køkkener med en kogeø. Disse frithængende emhætter hænger ned fra loftet og er ikke vægmonterede.
Indbygget – til at passe ind i din køkkenstil. De kan skjules, når du ikke laver mad.
Underbygget - Spar plads, og anbring emhætten under skabet over din kogeplade. Den er helt skjult, indtil det er tid til at lave mad. Lad der være 40 cm – 75 cm mellem kogepladen og emhætten på den model, du søger. Vær forsigtig, og kontrollér din plads, før du køber!

STØJ

Vælg en emhætte med lavere decibel (dB) for at få et mere stille køkken. Vores emhætter har mellem 50 og 65 dB. Til sammenligning måler normal sludren i køkkenet 62 dB og en kedel koger ved 42 dB. For udtræksemhætter kan kanalens design gøre hele forskellen. Så for at få en mere lydsvag emhætte skal du tage hensyn til bøjninger, længde, tværsnit og kanalens materiale. Men husk, at en mindste udtrækningshastighed er vigtigere end volumenet. En mere lydsvag emhætte uden tilstrækkelig effekt er så god som en lydsvag støvsuger, som ikke suger støvet op.

Rengøring

Nogle filtre skal udskiftes, andre kan vaskes og genbruges. Fedtfiltre fanger fedt og madpartikler og skal rengøres eller udskiftes hver 15 - 100 timer afhængigt af typen. For recirkuleringsemhætter fjerner filtre med aktivt kul lugte og skal rengøres eller udskiftes ca. hver 4. måned.

Genbrugelige filtre – Vaskbare kulfiltre, netmaskede metalfiltre og filtre i rustfrit stål kan vaskes i hånden eller i opvaskemaskinen ved et 65 °C intensivt program. Nemt. Gør det hver 2.-3. måned op til 5-6 gange.
Udskiftelige filtre – Engangskulfiltre og papirfiltre skal udskiftes ca. hver 4. måned.

KLAR TIL AT VÆLGE DIN EMHÆTTE?

Opdag vores sortiment nu. Fra traditionelle frithængende emhætter med "skorstensdesign" til slankt, elegant, moderne design med intelligente funktioner som selvrensning.