Nyt energimærke

Hvad handler det nye energimærke om?

Zanussi følger Europa-kommissionens nye regelsæt og energieffektivitetmærke på følgende produkter:

1. opvaskemaskiner
2. vaskemaskiner 
3. køleskabe, fryseskabe og køle-/fryseskabe 

De nye energimærker vil kunne ses på det europæiske marked i både fysiske butikker og i online handel fra 1. marts 2021. Du kan læse mere her.

Hvorfor har jeg to energimærker på mine hvidevarer?

Fra og med marts 2020 har alle nye Zanussi-varer to energimærker - et som viser de nuværende klassifikationer, og et som viser en A - G effektivitetsværdi. Sidstnævnte træder i kraft i 2021. Således kan der derfor være to energimærker på dine hvidevarer fra Zanussi.

Hvorfor har man pludselig bare et enkelt ‘A - G’-energimærke?

Siden 1995 har EU-energimærket været en success: 85% af alle europæiske konsumenter bruger den som guideline for sine køb. Selvom de fleste modeller dengang mærket indførtes tilhørte de laveste energiklasser (f.eks. W, F, G), krævedes der højere klassificering af nye modeller, og i dag ligger de fleste i den bedste energiklasse (A+++, A++, A+) og ingen produkter tilhører længere den laveste klasse. Det udfordrende med den positive udvikling er nu, at det er sværere for forbrugerne at forstå forskellen på produkterne.

En ændring af skalaen vil gøre det lettere at forstå sammenhængen, så forbrugerne kan identificere de mest effektive produkter.