Rust på tromlen i vaskemaskine

Senest opdateret 05-06-2019 09:34

Problem

 • Der er rust på tromlen i vaskemaskinen
 • Der er rust på kanten af tromlen

Gælder

 • Frontbetjent vaskemaskine
 • Topbetjent vaskemaskine
 • Vaske-/tørremaskine

Løsning

 1. Flyverust kan poleres væk. Prøv et polerer flyverusten væk med f.eks.lidt toprens. Hvis det er flyverust kan man selv rense maskinen med et egnet middel til at fjerne rust. Midler som kan anvendes til at fjerne rust er f.eks. citrosyrepulver, maskinrens, toprens eller stålpudsemiddel.
 2. Hvis der har været noget i maskinen af metal, som har kørt med rundt og slebet / skrabet gennem tromlens overflade, kan det desværre ikke fjernes og tromlen må udskiftes.

 3. Kontakt Electrolux Service
  Hvis ovennævnte forslag ikke løste problemet, anbefaler vi at, du booker besøg af en servicetekniker.

Tip

 • Årsagen til rust på tromlen er normalt, at der har været fremmedlegemer i maskinen af jern, og som har lavet en belægning af flyverust.
 • Rust på tromlen kan undgås ved at følge brugsanvisningens anvisninger: Sørg for at fjerne alle metalgenstande fra vasketøjet, knap pudebetræk, luk lynlåse, hægt hægter, og lås tryklåse, tøm lommerne, og fold tøjet ud.
 • Brug en vaskepose til at vaske små og/eller sarte genstande (f.eks. bh'er med bøjle, bælter )

Her kan du se et par eksempler på flyverust og rust på grund af, der er slebet hul på tromlens overflade:

                   Flyverust                             Slebet hul i overflade

Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken her
Bemærk: Afhængigt af problemet kan et servicebesøg, selv under reklamationsperioden, være mod betaling. Reparation på reklamationsret forudsætter at, produktet er korrekt installeret, vedligeholdt, brugt i overensstemmelse med brugsanvisningen og at, udefrakommende hændelser - f.eks.lynnedslag, skadedyr osv. -ikke er årsag til fejl på produktet. Book et besøg af en servicetekniker online her

 

 

Var denne artikel til hjælp?

service-electrolux

Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

spares-electrolux

Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.