Hvordan nødåbner jeg døren på vaskemaskine

Senest opdateret 16-11-2020 06:37

Problem

 • Hvordan laver jeg nødåbning af lågen på min vaskemaskine
 • Jeg kan ikke åbne døren på vaskemaskine - hvad gør jeg?
 • Nødåbning vaskemaskine

Gælder

 • Frontbetjent vaskemaskine
 • Topbetjent vaskemaskine
 • Vaske-/tørremaskine

Løsning


 1. Kontroller at ikonet for dørlås ikke er aktivt.
  På nogle modeller, kan døren ikke åbne hvis displayet er slukket. Tænd for vaskemaskinen og check at dørlåseikonet ikke er aktivt.


 2. Kontroller om der er vand i maskinen
  Hvis der er vand i maskinen kan døren ikke åbnes. Hvis det ønskes at åbne døren, kan det i mange tilfælde gøres efter at vandet er er pumpet ud eller om nødvendigt, ved at nødtømme maskinen. Nødtømning kan gøres ved at åbne trævlefilteret og lade vandet løbe ud foran, ned i en bakke eller i gulvafløb. På nogle maskiner gøres det ved at åbne en tud på trævlefilteret ,løsne trævlefilter forsigtigt, eller på maskiner uden trævlefilter, løsnes afløbsslangen bag på maskinen og dernæst lægges den hen af gulvet, så vandet ledes væk via afløbsslangen.

 3. På nogle maskiner, kan døren nødåbnes ved, at trække ned i en stang (sandsynligvis rød) med f.eks. en skruetrækker eller lignende. Hvis der er nødåbner på maskinen, er den placeret ved siden af trævlefilteret. (se beskrivelse i din brugervejledning)
  Eksempel:


 4. Reset maskinen. Nogle gange kan problemet løses ved a resette maskinen. Dette gøres ved at afbryde strømmen til maskinen og tilslutte igen efter ca. 20-30 sekunder. Prøv herefter om maskinen virker normalt igen.

 5. På nogle vaskemaskiner kan man afbryde strømmen til vaskemaskinen ( tage stikproppen ud af stikkontakten) derefter vente 2-3 minutter. Vær opmærksom på at hvis der står vand i tromlen, vil det løbe ud på gulvet når du åbner døren, hvis du ikke tømmer vandet ud via trævlefilteret først.

 6. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.

Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.