Hvide striber på tøjet efter vask i vaskemaskine

Senest opdateret 22-12-2022 11:06

Problem

 • Der er hvide eller grå striber på mit vasketøj

Gælder

 • Frontbetjent vaskemaskine
 • Topbetjent vaskemaskine
 • Vaske-/tørremaskine

Løsning

 1. Brug den anbefalede mængde vaskemiddel, som er doseret på emballagen.

 2. Mål vaskemiddel af i et målebæger, som kan måle i ml.

 3. Hvis der stadig er lyse striber på vasketøjet, kan der enten doseres endnu mindre vaskemiddel, skiftes til et andet vaskemiddel, eller anvendes flydende vaskemiddel.

 4. Tør gummibælgen af efter vask

 5. Lad sæbeskuffen stå lidt åben efter vask

 6. Lad lugen stå åben efter vask

 7. Kogevask af tom maskine med jævne mellemrum (uden tilsat vaskemiddel og uden tøj)

 8. Rens maskinen med egnet rensemiddel. Du kan bestille rengørings- og plejeprodukter til din vaskemaskine.
  Hold dine produkter rene og i topform med hjælp fra vores 3-i-1 hygiejniske Clean & Care. Plejemidlet afkalker, affedter og renser vaskemaskinen eller opvaskemaskinen. For maksimal udbytte bør det bruges 1 gang om måneden, eller efter hver 30 vaskecyklusser.
  Anbring hele indholdet af en pose i den tomme vaskemaskine og kør et 60 ° C program uden forvask

  Køb Clean & Care Plejemidlet i webshoppen her

Tip

 • Striber på vasketøjet og en evt. sur lugt fra vaskemaskinen er i dag desværre et kendt fænomen i forbindelse med ibrugtagning af en ny vaskemaskine.

 • En ny vaskemaskine bruger væsentlig mindre vand end en 10 år gammel model. Doseringsvejledningen på vaskemiddelpakningen tager ikke højde for at nye vaskemaskiner er væsentlig mere vandbesparende end tidligere modeller af vaskemaskiner. Når et vaskemiddel doseres præcist efter, hvad der står på pakningen, vil der ofte blive doseret for meget vaskemiddel i en ny vaskemaskine.

 • Mange vaskemidler indeholder stoffet zeolit. Zeolit er et erstatningsstof for det miljøskadelige fosfat. Zeolit skal blødgøre vandet under vask. Desværre er Zeolit sværere at opløse end fosfat. Når der anvendes et vaskemiddel, som indeholder stoffet zeolit i kombination med overdosering af vaskepulver og brug af lave temperaturer i en vaskemaskine med lavt vandforbrug, vil man i første omgang opleve sæberester på vasketøjet. Hvis brugen fortsætter, vil man efter nogen tid kunne opleve en sur lugt fra sin vaskemaskine. Det skyldes en blanding af kalk og uopløst zeolit, som klæber sig til bagsiden af tromlen. Noget af denne belægning på tromlen kan frigives under vask og give lyse striber på vasketøjet. Også selv om man ikke har overdoseret eller har anvendt flydende vaskemiddel i den aktuelle vask.

 • En vigtig ting i den forbindelse er udluftning af vaskemaskinen. Jo mindre vaskemaskinen luftes ud, jo mere vådt ”miljø” er der i vaskemaskinen, og jo mere sur lugt vil der forekomme. i en ny vaskemaskine er det ikke tilstrækkeligt at lade lugen stå åben efter vask. Der skal gøres tre ting: tør gummibælgen af for vand, lad sæbeskuffen stå åben og lad lugen stå åben.

 • Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken her
Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.