Døren kan ikke åbnes på vaskemaskine

Senest opdateret 13-02-2023 08:47

Problem

 • Lågen på min vaskemaskine kan ikke åbnes
 • Vaskemaskinen kan ikke åbnes efter vask

Gælder

 • Frontbetjent vaskemaskine
 • Topbetjent vaskemaskine
 • Vaske-/tørremaskine

Løsning

Tips og tricks - hvis døren på vaskemaskinen ikke vil åbne

 1. Vent 2-5 minutter efter programmet er slut med at åbne lugen.
  Når et program netop er afsluttet, kan håndtaget føles som om det er defekt, fordi du ikke kan åbne lågen. Dette er en standardfunktion i lågelåsen, og den udløses normalt efter 2-5 minutter.

 2. Kontroller at ikonet for dørlås ikke er aktivt.
  På nogle modeller, kan døren ikke åbne hvis displayet er slukket. Tænd for vaskemaskinen og check at dørlåseikonet ikke er aktivt.


 3. Kontroller om der er vand i maskinen
  Hvis der er vand i maskinen kan døren ikke åbnes. Hvis det ønskes, at åbne døren, kan det gøres efter at vandet er er pumpet ud eller om nødvendigt, ved at nødtømme maskinen. Nødtømning kan gøres ved at åbne trævlefilteret og lade vandet løbe ud foran, ned i en bakke eller i gulvafløb. På nogle maskiner gøres det ved at åbne en tud på trævlefilteret ,løsne trævlefilter forsigtigt, eller på maskiner uden trævlefilter, løsnes afløbsslangen bag på maskinen og dernæst lægges den hen af gulvet, så vandet ledes væk via afløbsslangen.

 4. På nogle maskiner, kan døren nødåbnes ved, at trække ned i en stang ( sandsynligvis rød) med f.eks. en skruetrækker eller lignende. Hvis der er nødåbner på maskinen, er den placeret ved siden af trævlefilteret. (se beskrivelse i din brugervejledning)
  Eksempel:


 5. Reset maskinen. Nogle gange kan problemet løses ved a resette maskinen. Dette gøres ved at afbryde strømmen til maskinen og tilslutte igen efter ca. 20-30 sekunder. Prøv herefter om maskinen virker normalt igen.

 6. Hvis ovenstående ikke løste problemet kan der være en fejl dørlåsen eller elektriske dele og vi anbefaler at, du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget. .

Tip

 • Årsagen til at døren ikke vil åbne på vaskemaskinen er ofte at et progran netop er slut og døren er låst elektronisk.
 • Problemet kan også skyldes fejl i maskinens dørlås eller elektroniske dele.
 • Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken
Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.