Grå mærker eller pletter på tøjet efter vask i vaskemaskine

Senest opdateret 06-01-2020 01:34

Problem

  • Der er grå pletter eller mærker på vasketøjet efter vask i vaskemaskinen

Gælder

  • Frontbetjent vaskemaskine
  • Topbetjent vaskemaskine
  • Vaske-/tørremaskine

Løsning

  1. Sørg for med jævne mellemrum også at vaske ved høje temperaturer. Kør et antal vaskeprogrammer ved 90 °C, uden tøj, med et særligt rensemiddel egnet til vaskemaskiner. Rengør vaskemaskinen regelmæssigt ved at bruge et særligt rensemiddel til vaskemaskiner. Du kan bestille et særligt rensemiddel til vaskemaskiner i  webbutikken her

  2. Pletter på tøj/tekstiler kan også være forårsaget af en kemisk reaktion med visse produkter til personlig pleje eller husholdningsartikler i kombination med vaskemidlet. Disse produkter kan f.eks. være: Husholdningsblegemiddel, ansigtscreme, shampoo, parfumer, gel, hårfarve/farve. Undgå fremover, at tøjet kommer i kontakt med ovennævnte produkter til personlig pleje og husholdningsartikler.

  3. Sørg for, at du anvendes den korrekte mængde vaskemiddel. Brug altid den mængde, der anbefales af vaskemiddelproducenten.

Tip

  • Det kan give grå pletter på vasketøjet ved konstant vask ved lave temperaturer og stigende brug af vaskemidler (enzymbaseret) kan føre til, at mug og geleagtigt snavs ophober sig i lågebælg, rør og tromle. Dette kan blokere slanger, forårsage dårlig lugt i vaskemaskinen og kan efterlade aflejringer/pletter på vasketøjet.
Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.