Der er grå mærker/pletter på tøjet efter vask i vaskemaskinen

Senest opdateret 30-11-2019 05:21

Problem

 • Der er grå pletter eller mærker på vasketøjet efter vask

Gælder

 • Frontbetjent vaskemaskine
 • Topbetjent vaskemaskine
 • Vaske-/tørremaskine

Løsning

 1. Sørg for med jævne mellemrum også at vaske ved høje temperaturer. Kør et antal vaskeprogrammer ved 90 °C, uden tøj, med et særligt rensemiddel egnet til vaskemaskiner. Rengør vaskemaskinen regelmæssigt ved at bruge et særligt rensemiddel til vaskemaskiner. Du kan bestille et særligt rensemiddel til vaskemaskiner i  webbutikken her
 2. Pletter på tøj/tekstiler kan også være forårsaget af en kemisk reaktion med visse produkter til personlig pleje eller husholdningsartikler i kombination med vaskemidlet. Disse produkter kan f.eks. være: Husholdningsblegemiddel, ansigtscreme, shampoo, parfumer, gel, hårfarve/farve. Undgå fremover, at tøjet kommer i kontakt med ovennævnte produkter til personlig pleje og husholdningsartikler.

 3. Sørg for, at der anvendes den korrekte mængde vaskemiddel. Brug den mængde, der anbefales af vaskemiddelproducenten.

Tip

 • Det kan give grå pletter på vasketøjet ved konstant vask ved lave temperaturer og stigende brug af vaskemidler (enzymbaseret) kan føre til, at mug og geleagtigt snavs ophober sig i lågebælg, rør og tromle. Dette kan blokere slanger, forårsage dårlig lugt i vaskemaskinen og kan efterlade aflejringer/pletter på vasketøjet.
 • Hvis du kun vasker ved 40 °C eller derunder, vil der ophobe sig rester af vaskemiddel og snavs i vaskemaskinen.
  Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken her

   

 

Var denne artikel til hjælp?

service-electrolux

Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

spares-electrolux

Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.