Der er fnug eller fnuller på tøjet efter vask i vaskemaskine

Senest opdateret 14-06-2023 12:43

Problem

 • Fnugrester på vasketøjet efter vask
 • Fnuller på vasketøj efter vask
 • Hvordan får man fnug ud af vaskemaskinen
 • Hvordan renser man en vaskemaskine for fnuller? 

Gælder

 • vaskemaskine

Løsning

 1. Dannelse af fnug

  Brug og vask af tøj skaber fnug, som så løsner sig fra stoffet under vask. Mængden af fnug kan variere afhængigt af materialet og også hvor ofte og hvor længe tøjet bæres. Dette fnug kan klæbe til andet vasketøj i den nuværende eller næste vaskecyklus. Dette fænomen er især mærkbart i syntetiske materialer. 
  Bomuld: Ved bomuldsartikler og tekstiler, der indeholder bomuld, må der forventes afslidning af fibrene efter gentagen brug. 
  Fnug fra gnidede bomuldsfibre dannes i særligt belastede områder, for eksempel under ærmerne eller under skulderstropperne på en taske eller rygsæk. 

 2. Anbefaling til håndtering

  Vask stærkt fnuggende tekstiler separat. Vend vrangen på vasketøjet ud inden vask. Vask ikke mørke tekstiler sammen med lyst eller farvet vasketøj og omvendt Brug et vaskemiddel, der passer til tøjet. Du kan f.eks få rådgivning om de forskellige typer vaskemidler hos vaskemiddelproducenten. Vælg det vaskeprogram, der anbefales på vasketøjsplejeetiketten i tøjet. 
  Du kan se hvad vaskesymbolerne betyder her

 3. Kontroller vasketøj

  Undgå at vaske enkelte stykker mørkt tøj sammen med lyst og farvestrålende tøj og omvendt - specielt når du vasker uld, sweatshirts og lignende. Visse materialer - herunder uldtøj og sweatshirt, kan afgive fnug i vask. Det løse fnuller kan sætte sig fast på andet vasketøj i den aktuelle eller efterfølgende vask. Problemet er mere udpræget med syntetisk tøj.

 4. Rens maskinen

  Tøm tromlen og kør et vedligeholdelses-program uden tøj (f.eks. ved 60°C), og efterfølgende rengøre dørpakningen og lugen med en fugtig klud.
  Du kan også med fordel løbende rense maskinen med Clean & Care. Plejemidlet afkalker, affedter og renser vaskemaskinen. For maksimal udbytte bør det bruges 1 gang om måneden, eller efter hver 30 vaskecyklusser.
  afkalkningsmiddel - rensemiddel - clean and care
  Køb Clean & Care Plejemidlet i webshoppen her
 5. Brug ekstra skyl

  Kør et par ekstra skyl efter en vask. Hvis stoffet der er vasket i maskinen har fnugget meget er det en god ide at rense maskinens tromle og kar med et par ekstra skyld inden næste vask.
 6. Fnug eller fnuller på vasketøjet efter vask er ikke omfattet reklamationsret / garanti
Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.