Tørretumbler støjer - se hvad du kan gøre

Senest opdateret 23-12-2022 06:28

Problem

 • Min tørretumbler larmer, piper i tromle
 • Min tørretumbler siger usædvanlige lyde.
 • Min tørretumbler siger en underlig skrabelyd
 • Mon tørretumbler er begyndt at larme meget

Gælder

 • Aftrækstørretumbler
 • Kondenstørretumbler
 • Varmepumpetørretumbler

Løsning

 1. På nogle tørretumbler modeller er der ”automatiske” transportsikringer på tromlen.
  Når man starter maskinen første gang, vil der høres et bump som indikerer, at transportsikringerne er udløst. Dette er helt normalt og ikke en fejl på maskinen.
  Note: Man kan på en ny maskine som ikke har været startet, ikke dreje tromlen med hånden.

 2. Kontroller at transportklods i lugeåbningen er fjernet.

 3. Ved de første tørringer kan der høres lyde på et højere lydniveau og som er forårsaget af pumpen der først skal spædes med lidt vand, fugtighedsensoren eller filttætningen.
  Hvis tørretumbleren er ny, er det nødvendigt med en indkøringsperiode.

 4. Lyde forekommer ofte fra tøjet i maskinen, f.eks. fra metalspænder, knapper og lignende eller maskinens dele. Prøv evt. med tøj uden knapper eller metaldele.

 5. Uldprogram på tørretumblere
  Tørretumblere har et højere lydniveau ved tørring på et uldprogram end på andre programmer. Tromlen drejer hurtigere og afgiver derved mere lyd. Dette er normalt og ikke en funktionsfejl på maskinen.

 6. Metallisk lyd
  Hvis din maskine er med varmepumpe er disse lyde normale og ikke en fejl på maskinen, Varmepumpen er en kompressor som arbejder med høje tryk og kan derfor afgive metalliske, bankende lyde.

 7. Raslende lyd
  Årsagen kan være elinstallation bag maskinen, som støder på blæserhuset. Prøv at trække maskinen lidt ud fra væggen og start et program igen. Hvis støjen fortsætter, kan maskinen undersøges og repareres af en tekniker

 8. Brummende lyd
  Motoren kan være fastklemt eller have svært ved at køre. Årsagen kan være at maskinen er overfyldt. Fjern evt. nogle af genstandene og prøv igen.
  Hvis støjen fortsætter kan maskinen undersøges og repareres af en tekniker.

 9. Klikkene eller skurrende lyd
  Lyden kan være forårsaget af fugtighedssensoren eller filttætningen. Hvis tørretumbleren er ny, er det nødvendigt med en indkøringsperiode. Hvis støjen fortsætter, kan maskinen undersøges og repareres af en tekniker

 10. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.

 

Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.