Min tørretumbler er utæt, der løber vand ud på gulvet

Senest opdateret 28-11-2019 03:00

Problem

 • Der løber vand ud på gulvet under tørretumbleren

Gælder

 • Aftrækstørretumbler
 • Kondenstørretumbler
 • Varmepumpetørretumbler

Løsning

 1. Rengør maskinen.
  - Rengør filtrene i lugeåbningen. Skyl filterene under rindende vand før du sætter dem i maskinen igen.
  - Har du en kondens- eller varmepumpetørretumbler, rengøres kondensatoren eller varmeveksleren i bunden af maskinen med en støvsuger.
  - Har du har en tørretumbler med aftræk, kontrolleres det, om der er frit aftræk ud til det fri og ingen hindringer af luftgennemstrømning gennem slange og væg.

 2. Kontroller om maskinen er i vatter.
  Hvis maskinen er utæt og der løber vand ud foran maskinen, kan det skyldes at maskinen ikke er i vatter og lod (hælder forover) eller at maskinen trænger til rengøring. Hvis maskinen ikke er i vatter kan det løses ved at justerer maskinens fødder og kontrollerer med et vaterpas.

 3. Kontroller afløbet
  Hvis din tørretumbler monteret til afløbsslange skal du kontrollere om den installeret korrekt til afløbsinstallationen.

 4. Kontakt Electrolux Service
  Hvis ovennævnte forslag ikke løste problemet, anbefaler vi, at du booker besøg af en servicetekniker.

Tip

 • Hvis filtrene, kondensatoren, varmeveksleren ikke er rene er det ofte årsagen til øget mængde fugt og vand, maskinen ikke varmer op, forlængede tørretider eller øget energiforbrug

 • Det er normalt der kan ses fugt og vand i bunden af maskinen bag klappen på kondens og varmepumpe tørretumblere, fordi fugten fra tøjet her kondenseres, inden det senere pumpes væk.

 • Bemærk: Afhængigt af problemet kan et servicebesøg, selv under reklamationsperioden, være mod betaling. Reparation på reklamationsret forudsætter at, produktet er korrekt installeret, vedligeholdt, brugt i overensstemmelse med brugsanvisningen og at, udefrakommende hændelser - f.eks.lynnedslag, skadedyr osv. -ikke er årsag til fejl på produktet.

Var denne artikel til hjælp?

service-electrolux

Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.