Opvaskemaskine forkorter programmer

Senest opdateret 11-01-2020 05:54

Problem

 • Alle opvaske programmerne er for korte / stopper for tidligt på min opvaskemaskine

Gælder

 • Opvaskemaskiner
 • Opvasker

Løsning

 1. Hvis du bruger AirDry funktion er det normalt at  maskinen / displayet slukker kort efter døren åbnes for at, spare på energiforbruget da det ikke er nødvendigt maskinen er tænd under AirDry / lufttørring..

 2. Tjek vandtilførslen  Tjek hovedvandtilførslen ved f.eks. at åbne en vandhane. Kontakt dit vandværk for nærmere information, hvis der ikke løber vand ud af hanen.

 3. Kontrollér, om vandhanen til opvaskemaskinen er helt åben  Hvis vandtilførslen er lukket, skal du slukke for strømmen til opvaskemaskinen og åbne vandtilførslen helt. Tænd opvaskemaskinen igen, og vælg et program. Tryk på startknappen for at starte opvaskemaskinen.

 4. Kontrollér, om du bruger mere end én maskine, der skal bruge vand  Hvis mere end én maskine kører og bruger vand, kan det medføre, at vandtrykket bliver for lavt til opvaskemaskinen. Prøv at bruge opvaskemaskinen, uden at andre maskiner, der er afhængige af vand, kører.

 5. Kontrollér vandtrykket  Kontrollér, om du kan fylde en 10 liters spand med vand fra hanen på 1 minut/en 5 liters spand på 30 sekunder. Hvis det ikke er muligt, er vandtrykket for lavt til opvaskemaskinen, og du skal kontakte dit vandværk.
 6. Rengør filteret i opvaskemaskinens tilløbsslange hvor den er skruet på vandhanen.

 7. Kontrollér tilløbsslangen for knæk eller vrid. Hvis tilløbsslangen er bøjet, vredet eller beskadiget, skal du omgående tage opvaskemaskinens stik ud af kontakten og lukke for vandtilførslen. Hvis slangen er beskadiget, skal maskinen efterses og repareres af en servicetekniker.

 8. Tjek om filteret i tilløbsslangen er tilstoppet  Tilløbsslangen sidder i forbindelsesstykket ved siden af hanen/ventilen. Luk for vandhanen, før du fjerner tilløbsslangen. Tilløbsslangens filter skal være rent og fri for kalkaflejringer, se brugermanualen for oplysninger om, hvordan du fjerner og renser filteret. Efter rensning og montering af filteret i tilløbsslangen skal du tilslutte slange og køre et valgt program.

 9. Kontrollér afløbssystemet
  -Kontroller at filtrene er rene.

  -Kontroller at maskinens afløb er placeret i korrekte højde over gulvet.-Du kan finde mere information om afløbsinstallation i din installationsvejledning i brugsanvisningen her

 10. Tjek at lukkeproppen er fjernet fra afløbet. (hvis opvaskemaskinen er installeret eller flyttet for nyligt).  Lukkeproppen skal fjernes fra vandlåsen. Afmonter afløbsslangen hvor den er forbundet til vandlåsen, fjern lukkeproppen, og tilslut slangen igen.
 11. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.
Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.