Opvaskemaskine viser fejl i10

Senest opdateret 16-02-2023 13:31

Problem

 • Opvaskemaskinen viser fejlkode AL5, C1, F1, i10, i11, eller i12
 • Opvaskemaskine viser fejlmeddelelse / fejlkode i10

Gælder

 • Fritstående opvaskemaskine 
 • Integreret opvaskemaskine
 • Opvasker

Løsning


i10 / 10 - manglende vandtilførsel

 1. Tjek vandtilførslen 
  Tjek vandtilførslen ved f.eks. at åbne en vandhane. Kontakt dit vandværk for nærmere information, hvis der ikke løber vand ud af hanen.

 2. Tjek om filteret i tilløbsslangen er tilstoppet
  Rengør filteret i opvaskemaskinens tilløbsslange, hvor den er skruet på vandhanen.
  Tilløbsslangen sidder i forbindelsesstykket ved siden af vandhanen/ventilen. Luk for vandhanen, før du fjerner tilløbsslangen. Tilløbsslangens filter skal være rent og fri for kalkaflejringer, se brugermanualen for oplysninger om, hvordan du fjerner og renser filteret. Efter rensning og montering af filteret i tilløbsslangen, skal du tilslutte slangen igen og prøve at køre starte et opvaskeprogram igen.

 3. Kontroller vandhane
  Kontrollér, om vandhanen til opvaskemaskinen er helt åben  Hvis vandtilførslen er lukket, skal du slukke for strømmen til opvaskemaskinen og åbne vandtilførslen helt. Tænd opvaskemaskinen igen, og vælg et program. Tryk på startknappen for at starte opvaskemaskinen.

 4. Kontroller vandtryk
  Kontrollér vandtrykket  Kontrollér, om du kan fylde en 10 liters spand med vand fra hanen på 1 minut/en 5 liters spand på 30 sekunder. Hvis det ikke er muligt, er vandtrykket for lavt til opvaskemaskinen, og du skal kontakte dit vandværk.

 5. Mere end en vandforbruger
  Kontrollér, om du bruger mere end én maskine, der skal bruge vand  Hvis mere end én maskine kører og bruger vand, kan det medføre, at vandtrykket bliver for lavt til opvaskemaskinen. Prøv at bruge opvaskemaskinen, uden at andre maskiner, der er afhængige af vand, kører.

 6. Kontroller tilløbsslangen
  Kontrollér tilløbsslangen for knæk eller vrid. Hvis tilløbsslangen er bøjet, vredet eller beskadiget, skal du omgående tage opvaskemaskinens stik ud af kontakten og lukke for vandtilførslen. Hvis slangen er beskadiget, skal maskinen efterses og repareres af en servicetekniker.
  Hvis tilløbsslangen er i stykker kan du købe en ny slange til din opvaskemaskine her
  Hvis tilløbsslangen er tilsluttet indvendig i opvaskemaskinen, skal den udskiftes af en tekniker,

 7. Kontrollér afløbssystemet
  -Kontroller at alle filtrene er rene, også det store filter rundt om filteret i midten.  -Kontroller at maskinens afløb er placeret i korrekte højde over gulvet.
  -Du kan finde mere information om afløbsinstallation i din installationsvejledning i brugsanvisningen her

 8. Kontroller om prop i afløb er fjernet
  Tjek at lukkeproppen er fjernet fra afløbet. (hvis opvaskemaskinen er installeret eller flyttet for nyligt).  Lukkeproppen skal fjernes fra vandlåsen. Afmonter afløbsslangen hvor den er forbundet til vandlåsen, fjern lukkeproppen, og tilslut slangen igen.
 9. Book Service
  Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.
  Vær opmærksom på at ovenstående eksempler på årsager ikke er omfattet af reklamationsret / garanti. og evt. besøg af en servicetekniker vil i disse tilfælde være mod betaling af et undersøgelsesgebyr.  

Tip

 • Når du skal afkalke og rengøre din opvaskemaskine er Clean & Care, det perfekt rengøringsmiddel. Din opvaskemaskine bliver holdt i topform ved brug af vores 3-i-1 hygiejniske rensemiddel. Clean & Care afkalker, affedter og renser opvaskemaskiner. Brug det en gang om måneden eller efter 30 vaske for få topydelse på din maskine.
  Køb Clean & Care Plejemidlet i webshoppen her


 • Tips for at spare energi derhjemme, når du bruger din opvaskemaskine 
  Med de høje energipriser, har det aldrig været et bedre tidspunkt at genoverveje, hvordan du bruger apparaterne i dit hjem til at spare energi og penge. Udover at hjælpe dit husholdningsbudget, vil det også gavne planeten og reducere CO2-emissionerne. 
  Her er nogle nyttige tips til, hvordan du kan reducere energien, når du bruger din opvaskemaskine Brug ECO-programmet ved opvask. Det tager lidt længere tid, men opvaskemaskinen behøver ikke at arbejde så hårdt, hvilket betyder, at den bruger mindre energi. Sammenlign det med, hvis du løber eller går 1 km. Løb er hurtigere, men du skal bruge meget mere energi. Går du i stedet for tager det længere tid, men du bruger meget mindre energi. Den samme logik gælder for ECO-programmet 
  Har du en timepris for el, så tag opvasken, når prisen er på det laveste 
  Har du en gammel opvaskemaskine, vil den have en lav energiklasse – du kan spare energi blot ved at udskifte den med en ny 

  Se også: Effektive energibesparende tips til dit hjem for at sænke dine energiomkostninger

Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.