Opvaskemaskine står og brummer hele tiden

Senest opdateret 10-03-2023 03:16

Problem

 • Opvaskemaskinen pumper ud konstant 
 • Opvaskemaskine stopper ikke med at pumpe ud

Gælder

 • Fritstående opvaskemaskine
 • Integreret opvaskemaskine
 • Opvasker

Løsning

Se hvad du kan gøre hvis opvaskemaskinen pumper ud hele tiden


Hvis opvaskemaskinens afløbspumpe brummer og  pumper ud hele tiden, kan det indikerer en lækage og / eller at der samler sig vand i maskinens bundbakke

 1. Kontroller om der løber afløbsvand tilbage ind i maskinen.
  - Afmonter opvaskemaskinens afløbsslange på studsen hvor den er sat på din afløbsinstallation / vandlås
  - Sæt en spand under studsen på vandlåsen
  - Åben for vandhanen i håndvasken over vandlåsen.
  Hvis der løber vand ud af studsen, er dit afløb tilstoppet eller din vandlås er defekt og skal repareres eller udskiftes.
  Se her eksempel med en afløbsinstallation, hvor der er risiko for at, snavset afløbsvand kan løbe tilbage ind i din opvaskemaskine:

  Det kan være nødvendigt at udskifte vandlåsen for, at få opvaskemaskinen til at virke optimalt.Hvis du udskifter vandlåsen under din håndvask er det en god ide at, udskifte vandlåsen til en med afløbsstudsen til opvaskemaskinen over vandstanden i vandlåsen, så du undgår risiko for at, beskidt vand løber tilbage i opvaskemaskinen, overløb på maskinen, fejlmeddelelser vist i panelet, dårligt vaskeresultat eller dårligt tørreresultat.
  Her et eksempel på en god vandlås med afløsstudsen i den udluftede del af afløbet, over vandstanden i vandlåsen:


 2. Vand i bundbakken
  Det kan i dette tilfælde være nødvendigt at maskinens indvendige bund skal tømmes for vand af en servicetekniker, eller du kan prøve, at lukke for vandet til maskinen, tage stikket ud og lade maskinen tørre ud i ca. 2-3 dage og derefter prøve om problemet er løst.

 3. Kontroller om spulearmene kan dreje frit rundt
  Kontroller om spulearmenes rotation blokeret eller om der er store emner, der afleder vandstrålerne: Lejlighedsvis kan en stor genstand blokere eller hindre spulearmenes rotation, hvilket fører til, at vand kun sprøjtes konsekvent i én position. Dette kan lægge unødigt pres på et område af dørtætningen og føre til oversvømmelse og utæthed i det pågældende område. Kontroller fyldningen i maskinen og sørg for, at spulearmene kan rotere frit, og at intet stort emne hverken blokerer spulearmene eller måske afleder vandstrålerne ind i et hjørne af opvaskemaskinen eller tilbage på det indvendige dørpanel. Efter at have justeret fyldningen og/eller fjernet det store emne, skal du lade maskinen stå slukket natten over for at lade bundbakken tørre lidt ud og prøve igen næste dag.

  En spulearm kan også blive blokeret indvendigt, så den ikke længere drejer korrekt. Fjerne tilstopningerne i spulehullerne med f.eks. en tandstik og prøv derefter om spulearm køre frit rundt. 
  Hvis spulearm ikke kan køre frit rundt eller er skadet, kan du købe ny spulearm til din opvaskemaskine KLIK HER

 4. Prøv at anvende et andet fabrikat afspændingsmiddel eller sæbe
  Nogle afspændingsmidler / opvaskemidler kan skumme så meget, at maskinen løber over under opvask og kan aktiverer Aqua kontrollen (i30 fejl)
  Det kan i dette også tilfælde være nødvendigt, at maskinens indvendige bund skal tømmes for vand af en servicetekniker, eller du kan lukke for vandet til maskinen, tage stikket ud og lade maskinen tørre ud i ca. 2-3 dage og derefter prøve om problemet er løst.

 5. Book Service
  Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.

Tip

 • Advarsel! Undgå at bruge produktet, indtil problemet er løst. Luk for vandtilførslen og træk stikket ud af stikkontakten, og sæt det ikke i igen, før du er sikker på, at det er sikkert.

 • Brug et rengøringsmiddel til opvaskemaskiner én gang månedligt. Følg anvisningerne på produktets emballage omhyggeligt.  
  Vi anbefaler du bruger specielt rensemiddel egnet til opvaskemaskiner som du kan finde i vores webbutik

  Køb Clean & Care Plejemidlet i webshoppen KLIK HER

Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.