Ovnglas er sprunget i ovn

Senest opdateret 26-04-2023 13:04

Problem

 • Ovnglasset er sprunget i ovnlågen på min ovn

Gælder

 • Integreret/indbygningsovn
 • Fritstående komfur

Løsning


I langt de fleste ovne og komfurer anvendes der et soda-kalk baseret hærdet glas. Det anvendes i flere typer ovne / komfurer, beregnet til almindeligt husholdningsbrug. Fremstillingsprocessen for denne type glas sikrer, at hvis der opstår et brud, vil der være et forudbestemt antal glasfragmenter pr. m2 med henblik på at minimere risikoen for, at man skære sig, på store syle-spidse glasstykker.
Altså går glasset i rigtigt mange stykker for, at øge sikkerheden så man ikke kan skære sig på glasstykkerne.

Desværre er det praktisk talt umuligt at fastslå den præcise årsag til bruddet på glasset, ej heller ved analyse af glasstumperne vil man med rimelighed kunne finde, den præcise årsag / påvirkning som fik glasset til at krakelere på det givende tidspunkt.                  
En eller flere af nedenstående muligheder kan dog være årsagen til, at ovnglasset kan krakelere eller sprænger:

 1. Hvis glasset har været tørret af med en våd og kold klud, mens der stadig har været restvarme i glasset.

 2. Hvis glasset bliver stødt eller får et slag på et tidspunkt i løbet af produktets levetid, måske fra en genstand af metal eller keramik. Som følge heraf kan der opstå spændinger i glasset som kan udløses på et vilkårligt tidspunkt.

 3. Hvis den åbne ovndør bruges som frasætningsplads når fade eller lignende tages ud / sættes ind i ovnen.
  På ovne med teleskopudtræk er der også risiko for, at døren lukkes inden begge teleskopudtræk er helt skubbet ind på plads, bagerst i ovnrummet, så at metallet støder mod glasset.

  Hvis skaden først opstår flere år efter ibrugtagning, må man med rette kunne formode at årsagen skal findes i en af ovenstående grunde.

  Vi anbefaler, at en tekniker udbedre skaden på dit produkt.

Tip

 • Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken her
Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.