Det gnistre i ovnrummet på mikrobølgeovnen

Senest opdateret 05-06-2019 09:40

Problem

 • Der er gnister i ovnrummet på mikrobølgeovnen når jeg bruger den

Gælder

 • Mikrobølgeovne
 • Kompaktovne med mikrobølgefunktion

   Løsning

   1. Brug ikke mikobølge funktion med tom ovn. Det er ikke tilladt at bruge mikrobølge funktionen når ovnrummet er tomt. Hvis man gør det, kan der opstå gnister i ovnrummet, hvilket er normalt når der ikke er nogen fødevarer til at tage imod mikrobølgerne.
    De vil typisk opstå mellem ovnrummet og de blanke sideribber.
    Vigtigt! Sluk straks for ovnen hvis dette sker, fordi ovnen kan tage skade af, at producere mikrobølger i et tomt ovnrum.
   2. Ungå at opvarme meget små mængder. Hvis man oplever en mindre gnistdannelse når enten risten eller en af pladerne benyttes sammen med mikrobølger, er det som regel kun når der er en meget lille mængde (mad eller væske) i ovnen.
    Prøv at placere en stor kop vand ved siden af, i nogle minutter og tjek om der stadig er gnistre. Hvis der ikke længere kan observeres gnister, er problemet relateret til mængden i ovnen som kan optage mikrobølger.
   3. Tjek om foliepladen i toppen af ovnrummet er tilsmudset / fedtet. Et fedtlag på denne plade kan give gnister i ovnrummet. Hvis den ikke kan rengøres vil en tekniker kunne udskifte den.
   4. Kontakt Electrolux Service
    Hvis ovennævnte ikke løser problemet, anbefaler vi at, du booker besøg af en servicetekniker.

   Tip

   Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken her
   Bemærk: Afhængigt af problemet kan et servicebesøg, selv under reklamationsperioden, være mod betaling. Reparation på reklamationsret forudsætter at, produktet er korrekt installeret, vedligeholdt, brugt i overensstemmelse med brugsanvisningen og at, udefrakommende hændelser - f.eks.lynnedslag, skadedyr osv. -ikke er årsag til fejl på produktet. Book et besøg af en servicetekniker online her

    

  •  

  Var denne artikel til hjælp?

  service-electrolux

  Bestil en servicetekniker

  Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

  spares-electrolux

  Reservedele og tilbehør

  Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.