Komfur med induktion støjer

Senest opdateret 05-01-2023 07:49

Problem

 • Min induktionskogeplade larmer, støjer eller brummer når de varmer

Gælder

 • Fritstående komfur med induktionskogesektion

Løsning

 1. Brummen / hylen er normalt og vil altid kunne forekomme ved brug af induktion.

 2. Tikkende lyd er normalt idet der sidder et relæ, som regulere (tænder/ slukker) for varmen.

 3. Køleventilatoren afgiver lyd. Køleventilatorerne køler elektronikken af under brugen af induktionskogepladen. Sommetider slår ventilatoren først til, når temperaturen kommer over en bestemt værdi. Dette er normalt.

 4. Sørg for, at kogepladen og  gryden/panden er tør og ren, især hvis den har kogt over. Fugt eller snavs under gryden/panden kan forårsage en lyd.

 5. Grydestøj.
  Lydene, som normalt også kaldes ”gryde støj” fordi disse opstår i grydebunden og som i bund og grund opstår fordi gryden ikke kan optage den effekt som kogepladen afgiver. Det er tydeligst ved brug af de høje varme trin.
  Lydniveauet afhænger af den gryde som anvendes. Forskellige gryder vil have meget forskellige lyde og jo mere magnetisk metal der er i grydebunden, jo mere lydløs vil gryden være. Du kan finde kogegrej, tilbehør og plejemidler til din kogeplade i webbutikken her.
  Gryder af støbejern vil oftest være mest lyd svage.

 6. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.
Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.