Rust i ovn på komfur

Senest opdateret 10-01-2020 08:19

Problem

 • Efter hyppigt brug af varmluft ligner det rust i ovnen på komfuret
 • Der er brun belægning i ovnen
 • Der er rust på bagvæggen i ovnen på komfuret

Gælder

 • Fritstående komfur

Løsning

 1. Prøv at reducere fugt under madlavningen

 2. Brun belægning i ovne
  Når man ofte bruger ovnfunktionen varmluft, kan man opleve at der aflejres en gul-brun rust ligende farve på bagvæggen af ovnen.
  Det er ikke rust, men derimod fedtaflejringer fra maden som transporteres via luftcirkulationen i ovnen og ind på bagvæggen. Den varme luft bliver presset ud langs siderne af ovnen indtil den rammer dørglasset og derefter rammer den maden og til sidst, suges ind i blæseren.
  Eksempel på normal brun / rust ligende belægning ved brug af varmluft:

 3. Varmluft funktion
  Ved brug af varmluft, suger blæseren luften ind gennem risten foran. Det betyder at den varme luft først rammer maden og umiddelbart efter, bagvæggen. På denne måde afsættes fedtrester let på bagvæggen. For at minimere dette kan man med fordel vælge over/ under varme ved tilberedning af fjerkræ eller ligende.
  Eksempel på luftcirkulation på varmluft funktion:

 4. Sådan fjernes rust lignende belægning
  Den fedt som naturligt findes i maden og som hvirvles rundt i ovnrummet ved brug af varmluft ,vil aflejres på de metaldele som luften rammer når blæseren cirkulere luften.
  Disse fedtrester vil ofte være brændt godt fast, men kan fjerne ved, at påføre en vand + sulfoblanding med en blød opvaskebørste og lade det sidde nogle timer.
  Det kan være nødvendigt at gentage behandlingen flere gange.

 5. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.
Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.