Kompressoren på køleskabet kører i lang tid

Senest opdateret 28-11-2019 02:27

Problem

 •  Kompressoren på mit køleskab kører i lang tid

Gælder

 • Køleskab
 • Køle-/fryseskab
 • Fryseskab

Løsning

 1. Kontoller temperaturen is skabet. Du kan måle køleskabets funktion ved, at sætte et glas vand med termometer i midten af midterhylden og aflæse temperaturen efter 6-12 timer. Hvis den viste temperatur passer med det indstillede, virker apparatet korrekt. Normal driftstemperatur er 4 - 5 °C i køleskabe.

 2. Hvis du fornylig har opbevaret meget mad i apparatet kører kompressoren i lang tid, når der skal nedkøles meget mad.

 3. Undgå at stille meget varm mad i apparatet.

 4. Kontroller om den omgivende temperatur på mellem +10 - +32 grader C. Hvis den omgivende temperatur er for høj, kan det medføre utilstrækkelig eller manglende køling.
  Jo højere omgivelses temeperaturen er jo længere vil kompressoren køre.

 5. Kontroller om skabet har tilstrækkelig ventilation hele vejen rundt og er installeret korrekt. For at opnå tilstrækkelig køling, har skabet brug for ordentlig ventilation.Det er vigtigt du monterer skabet med ventilation som anvist i din brugsanvisning eller installationsvejledning.

 6. Kontroller om lågen er lukket ordentligt eller om dørpakningen er i stykker. Hvis lågen ikke er lukket korrekt, eller hvis pakningen er i stykker, vil varm luft trænge ind i køleskabet. Det øger kompressorens driftstid. Hvis dørpakningen er i stykker skal den udskiftes af en servicetekniker eller hvis du selv ønsker at udskifte den, kan du bestille en ny i webbutikken her.

 7. Kontakt Electrolux Service.
  Hvis ovennævnte råd ikke løser problemet, anbefaler vi at, du booker besøg af en servicetekniker.

Tip

 • Kompressoren på et køleskab eller en fryser kan køre i ca. 45 minutter pr. time. Elektronisk styrede kompressorer køre uden pause, dog med ændret intensitet efter behov. Dette er normalt og ikke en fejl på apparatet

 • Bemærk: Afhængigt af problemet kan et servicebesøg, selv under reklamationsperioden, være mod betaling. Reparation på reklamationsret forudsætter at, produktet er korrekt installeret, vedligeholdt, brugt i overensstemmelse med brugsanvisningen og at, udefrakommende hændelser - f.eks.lynnedslag, skadedyr osv. -ikke er årsag til fejl på produktet.

Var denne artikel til hjælp?

service-electrolux

Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.