Køleskabet går pludselig i stå eller slukker af sig selv

Senest opdateret 05-06-2019 09:38

 

Der er ikke krav om jord i installationen, hvis boligen er opført før 1975 men installationen skal være sikret med et fejlstrømsrelæ af typen hfi/hpfi-relæ.

Eks. 

-Boligen er fra 1974 og man får renoveret køkken i 2013, så må man udelade at montere jordforbindelsen.

-Boligen er fra 1975 og man får renoveret køkken i 2013 så skal man montere jordforbindelsen.

Det er dog altid  optimalt, at have jordforbindelsen aktivt med rundt i installationen.

Problem

 •  Mit køleskab går pludselig ud og stopper med at køle

Gælder

 • Køleskab
 • Køle-/fryseskab
 • Fryseskab
 • Kummefryser
 • Vinkøleskab

Løsning

 1. Kontroller om der er strøm til skabet.
  -Kontroller at stikket er sat i og at stikkontakten er tændt
  -Kontroller  om der er strøm på stikkontakten ved at tilslutte et andet apparat til kontakten og se om det virker som det skal. Hvis stikkontakten ikke virker kan du kontakte en lokal elektriker for at få hjælp til at løse problemet.
  -Kontroller om der sprunget en sikring eller HFI/HPFI relæt i din sikringstavle er udløst.

 2. Kontroller om den omgivende temperatur på mellem +10 - +32 grader C. Hvis den omgivende temperatur er for høj eller for lav, kan det medføre utilstrækkelig eller manglende køling eller at en fryser tør op.

 3. Nulstil  skabet. Det kan være nødvendigt at foretage en elektronisk nulstilling Tag stikket ud af stikkontakten og tilslut igen. Afbrydelse og tilslutning vil nulstille elektroniske dele på produktet. Hvis skabet køre igen efter nulslilling skal du kontrollerer om skabet er tilsluttet jordforbindelse.
  Hvis stikkontakten hvor dit produkt skal tilsluttes er med jord, kan du monterer en adapter på produktets stikprop eller udskifte stikproppen til en med jord. (Godkendt stikprop med 3 ben, fordi alle produkter leveres med europæiske Schuko stikpropper, som en del steder ikke passer til danske stikkontakter med jord endnu)Det er i dag også muligt få udskiftet stikkontakten, så europæiske stikpropper passer.
  Se Sikkerhedsstyrelsens vejledning om jordforbindelse og stikkontakter med sidejord her
  Eksempler:

  Det er i dag i rigtig mange tilfælde et krav, at installationen er ekstrabeskyttet med jordledning, på nyere huse eller ved ombygning.
  Hvis du er i tvivl om jordtilslutning, kan du søge råd og vejledning hos din lokale elinstallatør.

 4. Kontakt Electrolux Service. 
  Hvis ovennævnte råd ikke løser problemet, anbefaler vi at, du booker besøg af en servicetekniker.

Tip

 • Hvis du oplever at dit køleskab, fryser eller køle-fryseskab pludselig går ud og slukker af sig selv, kan årsagen være støj på el nettet. I disse tilfælde kan du afbryde for strømmen og tænde igen, hvorefter produktet begynder at køre normalt i en periode.
  Mange husholdningsproduktet er i dag udstyret med elektroniske komponenter, som er følsomme over for elektrisk, statisk elektrisk eller radio støj, hvis de ikke er tilsluttet jordforbindelse. Disse problemer kan i rigtig mange tilfælde undgås og løses ved blot, at tilslutte produktet til en jordforbindelse.

  Se det store udvalg af originalt tilbehør, reservedele samt rengørings- og plejeprodukter der overholder vores høje kvalitetsstandard og til den rigtige pris i webbutikken her
  Bemærk: Afhængigt af problemet kan et servicebesøg, selv under reklamationsperioden, være mod betaling. Reparation på reklamationsret forudsætter at, produktet er korrekt installeret, vedligeholdt, brugt i overensstemmelse med brugsanvisningen og at, udefrakommende hændelser - f.eks.lynnedslag, skadedyr osv. -ikke er årsag til fejl på produktet. Book et besøg af en servicetekniker online her

   

 

Var denne artikel til hjælp?

service-electrolux

Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

spares-electrolux

Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.