Køleskabet eller fryseren siger lyde eller støjer

Senest opdateret 28-11-2019 02:37

Problem

 • Min fryser, mit køleskab, køle-/fryseskab, vinkøleskab siger en usædvanlig lyd, larmer eller støjer

Gælder

 • Køleskab
 • Køle-/fryseskab
 • Fryseskab
 • Kummefryser
 • Vinkøleskab

Løsning

 1. Kontroller om der er noget der berører det udvendige kabinet
  Prøv at flytte apparatet en smule eller fjerne dele, der rører den ydre kabinet. Dette vil undgå den vibrerende lyd. Sørg også for, at intet bagved rører apparatet. Undertiden kan problemet løses ved at flytte en smule på et rør, der er placeret på den udvendige bagvæg af apparatet

 2. Kontroller om der er nogen varer inde i produktet der berører hinanden.
  Prøv at flytte de ting, der rører ved hinanden for at undgå den vibrerende lyd, når apparatet kører. Ved at placere madvarerne med lidt afstand undgår du denne lyd, og det gør også at kold luft bedre kan cirkulere i apparatet.

 3. Kontroller om du har noget der er placeret på toppen af apparatet
  Fjern det der er placeret på toppen af apparatet for at undgå den vibrerende lyd, når apparatet kører.

 4. Vibrationslyde, vibrere / rasler
  Undersøg om rørsystemet bag på produktet rører ved kabinettet eller bagvæggen. Dette har ingen indflydelse på apparatets ydeevne.

 5. Gurglelyd, pibende eller raslende lyd
  Disse er normale indsprøjtningslyde fra den kølevæske, der er i gasfasen i fordamperen (på bagvæggen).
  Da den nye, miljøvenlige type kølemiddel (R600a) er lettere og har en lavere massefylde, skal en større mængde heraf anvendes og cirkuleres. 6. Strømmende, dryppende eller boblende lyd
  Disse er normale lyde fra den kølevæske, der er i væskefasen i kondensatoren (uden på bagvæggen).
  Da den nye, miljøvenlige type kølemiddel (R600a) er lettere og har en lavere massefylde, skal en større mængde heraf anvendes og cirkuleres. Dette kan medføre, at disse driftslyde er meget forskellige fra driftslydene i et tidligere produkt.


 7. Regelmæssig hvæsende lyd eller bankelyd
  Regelmæssig bankelyd 2-3 gange i sekundet ved afkøling.Disse er normale indsprøjtningslyde fra den kølevæske, der er i gasfasen i fordamperen (indvendigt på bagvæggen). Da den nye, miljøvenlige type kølemiddel (R600a) er lettere og har en lavere massefylde, skal en større mængde heraf anvendes og cirkuleres. Dette kan medføre, at disse driftslyde er meget forskellige fra driftslydene i et tidligere produkt.


 8. Brummende, summende eller snurrende lyd
  Dette er en normal driftslyd. Der er en elektromotor og mekaniske ventiler i kølekompressoren, som forårsager denne lyd.


 9. Knæklyd eller en smældende lyd.
  Knæklyd eller smældende lyd 2-10 gange om dagen. Dette er normale driftslyde. Regelmæssig afrimning af bagvæggen 2-10 gange om dagen øger temperaturen i fordamperen, som er placeret i bagvæggen. Isoleringsmaterialet og kølervæskerørene udvider sig og trækker sig sammen igen, og dette normale afrimningsforløb giver denne lyd. Erfaringen har vist, at denne lyd reduceres over tid.


 10. Kontinuerlig kliklyd, når kompressoren starter
  Kontinuerlig kliklyd kan skyldes softwareproblem eller defekt kompressorstartrelæ.
  Det kan muligvis løses ved at nulstille apparatet. Apparatet kan nulstilles ved at taget stikket ud i ca. en time og så tænde igen.

 11. Kontakt Electrolux Service.
  Hvis ovennævnte råd ikke løser problemet, anbefaler vi at, du booker besøg af en servicetekniker.

Tip

 • Omgivelserne kan og også have indflydelse på lydopfattelsen som f.eks. store åbne køkken-allerum med fliser på vægge og gulve eller store træflader kan virke forstærkende på lyde.

 • Bemærk: Afhængigt af problemet kan et servicebesøg, selv under reklamationsperioden, være mod betaling. Reparation på reklamationsret forudsætter at, produktet er korrekt installeret, vedligeholdt, brugt i overensstemmelse med brugsanvisningen og at, udefrakommende hændelser - f.eks.lynnedslag, skadedyr osv. -ikke er årsag til fejl på produktet.

Var denne artikel til hjælp?

service-electrolux

Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.