Køleskab køler ikke - kompressor kører ikke

Senest opdateret 02-07-2024 10:06

Problem

 • Mit køleskab køler ikke
 • Køleskab bliver ikke koldt

Gælder

 • Køleskab

Løsning

 1. Kontroller driftslyde efter ca. en time.
  Er produktet tændt og kompressoren tavs, kan køleskabet være i gang med en automatisk afrimning. Afrimningen kører regelmæssigt og tager ca. 30 minutter.
   
 2. Kontroller temperaturen i skabet. Du kan måle køleskabets funktion ved, at sætte et glas vand med termometer i midten af midterhylden og aflæse temperaturen efter 6-12 timer. Hvis den viste temperatur passer med det indstillede, virker apparatet korrekt.

 3. Kontroller om skabet er tændt. Prøv at tænde skabet på en knap på panelet eller ved at dreje termostat / temperatur knappen.

 4. Kontroller om der er strøm til skabet.
  -Kontroller at stikket er sat i og at stikkontakten er tændt
  -Kontroller om der er strøm på stikkontakten ved at tilslutte et andet apparat til kontakten og se om det virker som det skal. Hvis stikkontakten ikke virker kan du kontakte en lokal elektriker for at få hjælp til at løse problemet.
  -Kontroller om der sprunget en sikring eller HFI/HPFI relæt i din sikringstavle er udløst.

 5. Kontroller om den omgivende temperatur på mellem +10 - +32 grader C. Hvis den omgivende temperatur er for høj eller for lav, kan det medføre utilstrækkelig eller manglende køling eller at en fryser tør op. Kan ske hvis produkt står i et ikke isoleret rum. Dvs. temperatur er for lav i rummet om vinteren og for høj om sommeren. Dette medvirker at køleskab ikke køler optimalt. Brugsanvisning beskriver hvilket temperatur interval der kræves for at skabet fungerer optimalt. Et evt. besøg vil ikke være omfattet af reklamationsret, hvis skabet er under påvirkning af forkert omgivelses temperatur. 

 6. Kontroller om skabet har tilstrækkelig ventilation hele vejen rundt og er installeret korrekt. For at opnå tilstrækkelig køling, har skabet brug for ordentlig ventilation. Det er vigtigt du monterer skabet med ventilation som anvist i din brugsanvisning eller installationsvejledning. Du kan hente din brugsanvisning her.

 7. Nulstil  skabet. Det kan være nødvendigt at foretage en elektronisk nulstilling Tag stikket ud af stikkontakten og tilslut igen. Afbrydelse og tilslutning vil nulstille elektroniske dele på produktet.

 8. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.
  Vær obs. på at hvis der bookes besøg online på denne problematik, er det vigtigt at der forud for et besøg (minimum 24 timer før) indsættes 3 glas vand i skabet - et på øverste hylde, et på midterste og et på nederste hylde. Dette for at teknikeren ved besøget, har mulighed for at måle skabets temperatur.
Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.