Køle-fryseskab siger lyde eller støjer

Senest opdateret 02-09-2020 03:45

Problem

 • Mit kølefryseskab siger en usædvanlig lyd

Gælder

 • Køleskab eller fryser
 • Køl-/fryseskab
 • Køle fryseskab
 • Køle-fryseskab
 • Kølfrys

Løsning

 1. Kontroller om der er noget der berører det udvendige kabinet
  Prøv at flytte apparatet en smule eller fjerne dele, der rører den ydre kabinet. Dette vil undgå den vibrerende lyd. Sørg også for, at intet bagved rører apparatet. Undertiden kan problemet løses ved at flytte en smule på et rør, der er placeret på den udvendige bagvæg af apparatet

 2. Kontroller om der er nogen varer inde i produktet der berører hinanden.
  Prøv at flytte de ting, der rører ved hinanden for at undgå den vibrerende lyd, når apparatet kører. Ved at placere madvarerne med lidt afstand undgår du denne lyd, og det gør også at kold luft bedre kan cirkulere i apparatet.

 3. Kontroller om du har noget der er placeret på toppen af apparatet
  Fjern det der er placeret på toppen af apparatet for at undgå den vibrerende lyd, når apparatet kører.

 4. Vibrationslyde, vibrere / rasler
  Undersøg om rørsystemet bag på produktet rører ved kabinettet eller bagvæggen. Dette har ingen indflydelse på apparatets ydeevne.

 5. Gurglelyd, pibende eller raslende lyd
  Disse er normale indsprøjtningslyde fra den kølevæske, der er i gasfasen i fordamperen (på bagvæggen).
  Da den nye, miljøvenlige type kølemiddel (R600a) er lettere og har en lavere massefylde, skal en større mængde heraf anvendes og cirkuleres.

 6. Strømmende, dryppende eller boblende lyd
  Disse er normale lyde fra den kølevæske, der er i væskefasen i kondensatoren (uden på bagvæggen).
  Da den nye, miljøvenlige type kølemiddel (R600a) er lettere og har en lavere massefylde, skal en større mængde heraf anvendes og cirkuleres. Dette kan medføre, at disse driftslyde er meget forskellige fra driftslydene i et tidligere produkt.

 7. Regelmæssig hvæsende lyd eller bankelyd
  Regelmæssig bankelyd 2-3 gange i sekundet ved afkøling.Disse er normale indsprøjtningslyde fra den kølevæske, der er i gasfasen i fordamperen (indvendigt på bagvæggen). Da den nye, miljøvenlige type kølemiddel (R600a) er lettere og har en lavere massefylde, skal en større mængde heraf anvendes og cirkuleres. Dette kan medføre, at disse driftslyde er meget forskellige fra driftslydene i et tidligere produkt.

 8. Brummende, summende eller snurrende lyd
  Dette er en normal driftslyd. Der er en elektromotor og mekaniske ventiler i kølekompressoren, som forårsager denne lyd.

 9. Knæklyd eller en smældende lyd.
  Knæklyd eller smældende lyd 2-10 gange om dagen. Dette er normale driftslyde. Regelmæssig afrimning af bagvæggen 2-10 gange om dagen øger temperaturen i fordamperen, som er placeret i bagvæggen. Isoleringsmaterialet og kølervæskerørene udvider sig og trækker sig sammen igen, og dette normale afrimningsforløb giver denne lyd. Erfaringen har vist, at denne lyd reduceres over tid.

 10. Kontinuerlig kliklyd, når kompressoren starter
  Kontinuerlig kliklyd kan skyldes softwareproblem eller defekt kompressorstartrelæ.
  Det kan muligvis løses ved at nulstille apparatet. Apparatet kan nulstilles ved at taget stikket ud i ca. en time og så tænde igen.

 11. Hvis ovenstående ikke løste problemet, anbefaler vi at du booker besøg af en vores specialuddannede serviceteknikere.
  Du kan døgnet rundt nemt bestille et servicebesøg online, og selv vælge den ønskede dato for besøget.


Eksempler på normale kølelyde:


Tip

 • Omgivelserne kan og også have indflydelse på lydopfattelsen som f.eks. store åbne køkken-allerum med fliser på vægge og gulve eller store træflader kan virke forstærkende på lyde.
Bestil en servicetekniker
Bestil en servicetekniker

Har du brug for hjælp med dit produkt? Så kan du booke en servicetekniker som er ekspert i netop dit Zanussi-produkt og få en professionel og effektiv reparation. Følg linket nedenfor for at registrere og booke dit produkt.

Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.