OPSKRIFTER MED DAMP FRA ZANUSSI

DAMP GØR FANTASTISK SMAG NEMT.

Brows dine opskrifter med damp fra focaccia, der får tænderne til at løbe i vand til bløde briocheboller eller pita-brød, der passer perfekt til din favoritdip. Alt tilberedt med Zanussi Multifunction PlusSteam ovnen.

FOCACCIA MED TOMAT OG BASILIKUM

DEJ

328g kraftigt hvedemel

240g lunkent vand

7 g Fint havsalt

3g frisk gær

22g olie

FYLD

1 kurv cherrytomater

1 bundt basilikum

Olivenolie til at stænke på

Flager af havsalt

Drys med semuljemel

Focaccia er lækker i sig selv, let dyppet i olie. Eller hvorfor ikke prøve din focaccia med kylling pakket ind i pancetta ogmed avocado salsa på toppen?

METODE

1. Kom alle ingredienser i røreskålen med dejkrogen parat. Sørg for, at saltet og gæren ikke kommer i direkte berøring med hinanden, før du begynder at blande.

2. Bland i 5 minutter ved lav hastighed, derefter på en hurtigere indstilling i endnu 6 minutter.

3. Kom blandingen i en smurt skål med olie ved stuetemperatur, og lad den stå i 2 timer. Fold den forsigtigt til en kuvertform efter den 1. og den 2. time.

4. Lad det hvile i 15 minutter, lav derefter fordybninger med fingrene over hele brødet, og pres basilikum og tomater ind i brødet. Lad det hæve på et varmt sted, indtil det er hævet til dobbelt størrelse.


BAGNING

1. Hæld 100 ml vand i bunden af ovnrummet. Indstil ovnen til PlusSteam-programmet med varmluftstilberedning. Tryk på PlusSteam-knappen, og forvarm ovnen til 230 C*.

2. Stænk dejen med olieolie og drys med flager af havsalt.

3. Sæt bagepladen i ovnen, skru ned for temperaturen til 200 C og bag i 15 til 20 minutter, eller indtil bollerne er gyldenbrune.

Traditionel over-/undervarme: Forvarm ovnen til 240 C. Sæt bagepladen i ovnen og skru ned til 170 C. Bag i 15 til 20 minutter, eller indtil bollerne er gyldenbrune

NEM PITA (til 6)

DEJ

350 g kraftigt hvedemel

220 g lunkent vand

16 g olie

7 g Fint havsalt

7 g frisk gær

Dette lækre brød fra Mellemøsten er fantastisk til at dele med vennerne. Især begravet i din yndlingsdip og sammen med krydrede lammespid.

METODE

Kom alle ingredienser i røreskålen med dejkrogen parat. Sørg for, at saltet og gæren ikke kommer i berøring med hinanden, før du begynder at blande.

Bland i 5 minutter ved lav hastighed, derefter på en hurtigere indstilling i endnu 2 minutter.

Kom blandingen i en let smurt skål med olie ved stuetemperatur, og lad den stå i 2 timer, og slå dejen ned efter d. 1. og den 2. time.

Skær dejen i stykker på 100 g. Form dem til runde boller på en let melet overflade, og lad dem hvile i 20 minutter.

Brug en kagerulle til at rulle dejen ud til en tykkelse på ca. 5 mm, drys med mel, og læg dem på bagepladen.


BAGNING

1. Hæld 100 ml vand i bunden af ovnrummet. Indstil ovnen til PlusSteam-programmet med varmluftstilberedning. Tryk på PlusSteam-knappen, og forvarm ovnen til 220 C*.

2. Sæt bagepladen i ovnen, bag i 10 til 15 minutter, eller indtil det er hævet til en kugle.

3. Tag det af bagepladen efter bagning og dæk det med et rent viskestykke, indtil pita-brødet er kølet af.

Traditionel over-/undervarme: Forvarm ovnen til 220 C. Bag i 15 til 20 minutter eller indtil det er hævet til en kugle. Tag det af bagepladen efter bagning og dæk det med rene viskestykker, indtil pita-brødet er kølet af.

FRISK FLUTE (TIL 4)

DEJ

432g kraftigt hvedemel

40 g let rugmel

310g lunkent vand

9g Fint havsalt

9g frisk gær

Drys med semuljemel

Fyld disse flutes med lige, det du vil – langsomt stegt BBQ pulled pork, rødkåls coleslaw og chilimarmelade er særlig lækkert.

METODE

1. Kom alle ingredienser i røreskålen med dejkrogen parat. Sørg for, at saltet og gæren ikke kommer i direkte berøring med hinanden, før du begynder at blande.

2. Bland i 5 minutter ved lav hastighed, derefter på en hurtigere indstilling i endnu 4 minutter.

3. Kom dejen i en let smurt skål med olie ved stuetemperatur, og lad den stå i 2 timer, slå dejen ned og fold den som en kuvert efter d. 1. og den 2. time.

4. Skær dejen i stykker på 100 g. på en let melet overflade, og lad dem hvile i endnu 30 minutter dækket med plastfolie.

5. Slå dejen tilbage en sidste gang, stræk den derefter, fold og rul dejen til et flute på en overflade drysset med mel. Læg det på en bageplade drysset med semuljemel med den sammenføjede side vendt nedad. Brug en si, og giv flutet et let drys mel på toppen, dæk derefter med plastfolie og lad det efterhæve på et varmt sted, indtil det er hævet til dobbelt størrelse.


BAGNING

Hæld 100 ml vand i bunden af ovnrummet. Indstil ovnen til PlusSteam-programmet med varmluftstilberedning. Tryk på PlusSteam-knappen, og forvarm ovnen til 230 C*.

Lav to snit på langs af flutet med en lille skarp kniv, ét foran det andet i midten.

Sæt bagepladen i ovnen, skru ned for temperaturen til 200 C og bag i 15 til 20 minutter, eller indtil bollerne er gyldenbrune.

*Traditionel over-/undervarme: Forvarm ovnen til 240 C. Sæt bagepladen i ovnen og skru ned til 170 C. Bag i 15 til 20 minutter, eller indtil bollerne er gyldenbrune

GYLDEN BRIOCHE

DEJ

350 g kraftigt hvedemel

36 g strøsukker

7 g fint havsalt

10 g frisk gær

48 g mælk

BEHOLD

105 g blødgjort smør

PISKET ÆG

1 æg

En knivspids salt

Hvorfor ikke bruge dine briocheboller til at lave den ultimative burger? Tilsæt en stor, saftig bøf, din yndlingsost, saucer og salat. Nemt.

METODE

1.Kom alle ingredienser, undtagen smørret, i røreskålen med dejkrogen parat. Sørg for, at saltet og gæren ikke kommer i direkte berøring med hinanden, før du begynder at blande.

2. Bland i 5 minutter ved lav hastighed, derefter på en hurtigere indstilling i endnu 4 minutter.

3. Tilsæt smørret langsomt til mixeren, mens den er på lav hastighed, indtil smørret er blandet godt.

4. Kom det i en let smurt skål med olie ved stuetemperatur, og lad den stå i 2 timer, slå dejen ned og fold den som en kuvert efter d. 1. og den 2. time.

5. Skær dejen i stykker på 100 g. Form dem til runde boller på en let melet overflade, sæt dem på en bageplade med bagepapir med plads mellem dem til at hæve. Dæk med plastfolie og sæt dem på et varmt sted, indtil de er hævet til dobbelt størrelse


BAGNING

1. Hæld 100 ml vand i bunden af ovnrummet. Indstil ovnen til PlusSteam-programmet med varmluftstilberedning. Tryk på PlusSteam-knappen, og forvarm ovnen til 200 C*.

2. Pensl bollerne let med pisket æg (drys med sesamfrø, valgfrit).

3. Sæt bagepladen i ovnen, skru ned for temperaturen til 170 C og bag i 10 til 15 minutter, eller indtil bollerne er gyldenbrune.

*Traditionel over-/undervarme: Forvarm ovnen til 240 C. Sæt bagepladen i ovnen og skru ned til 170 C. Bag i 15 til 20 minutter, eller indtil bollerne er gyldenbrune

KLASSISK BRØD

DEJ

490g kraftigt hvedemel

320g lunkent vand

10g Fint havsalt

10 g frisk gær

20 g smør eller svinefedt

Hvorfor ikke begrave dit klassiske brød i en blanding af ost, mel, peber og saucer for at lave en skrap og lækker Welsh rarebit?

METODE

1. Kom alle ingredienser i røreskålen med dejkrogen parat. Sørg for, at saltet og gæren ikke kommer i berøring med hinanden, før du begynder at blande.

2. Bland i 5 minutter ved lav hastighed, derefter på en hurtigere indstilling i endnu 4 minutter.

3. Kom blandingen i en smurt skål med olie ved stuetemperatur, og lad den stå i 2 timer, og slå dejen ned efter d. 1. og den 2. time.

4. Sæt den smurte 1 kg brødform med den sammenføjede side nedad, drys mel på overfladen og dæk med plastfolie. Lad den stå på et varmt sted til efterhævning, indtil dejen er blevet dobbelt så stor.


BAGNING

1. Hæld 100 ml vand i bunden af ovnrummet. Indstil ovnen til PlusSteam-programmet med varmluftstilberedning. Tryk på PlusSteam-knappen, og forvarm ovnen til 220 C*.

2. Lav et overfladisk snit med en lille skarp kniv midt i brødet.

3. Sæt bagepladen i ovnen, skru ned for temperaturen til 200 C og bag i 20 til 25 minutter

*Traditionel over-/undervarme: Forvarm ovnen til 220 C. Sæt bagepladen ovnen og skru ned til 200 C. Bag i 20 til 25 minutter, tag dejen ud af bageformen, sæt dejen i ovnen igen og bag, indtil den er gyldenbrun.

ENKELT CIABATTA

DEJ

330g kraftigt hvedemel

240g lunkent vand

7g frisk gær

3g Fint havsalt

16 g olivenolie

Én måde at spise dit lækre ciabatta brød på er med grillet chorizo, pepperonata og rucola.

METODE

1. Kom alle ingredienser i røreskålen med dejkrogen parat. Sørg for, at saltet og gæren ikke kommer i berøring med hinanden, før du begynder at blande.

2. Bland i 5 minutter ved lav hastighed, derefter på en hurtigere indstilling i endnu 4 minutter.

3. Kom blandingen i en let smurt skål med olie ved stuetemperatur, og lad den stå i 2 timer. Fold den forsigtigt til en kuvert efter den 1. og den 2. time.

4. Læg dejen på en bageplade drysset godt med mel, og fold den som en kuvert igen. Lad den efterhæve på et varmt sted, indtil den er hævet med 50 %.


BAGNING

1. Hæld 100 ml vand i bunden af ovnrummet. Indstil ovnen til PlusSteam-programmet med varmluftstilberedning. Tryk på PlusSteam-knappen, og forvarm ovnen til 240 C*.

2. Løft forsigtig, vend, stræk og læg ciabatta-brødet med den melede side opad på en ny bageplade, drysset med grov semulje.

3. Sæt bagepladen i MFO-ovnen med PlusSteam, og skru ned for temperaturen til 220 C. Bag i 15 til 20 minutter eller indtil det er gyldenbrunt.

*Traditionel over-/undervarme: Forvarm ovnen til 240 C. Sæt bagepladen i ovnen og skru ned til 170 C. Bag i 15 til 20 minutter, eller indtil bollerne er gyldenbrune

BRØD MED KERNER

DEJ

455g kraftigt hvedemel

50 g fuldkornsmel

325 g lunkent vand

10 g fint havsalt

10 g frisk gær

SKORPE MED KERNER

50 g Græskarkerner

50 g sesamfrø

50 g valmuefrø

50 g solsikkekerner

Dit brød med kerner er en perfekt forening med den dybe, rige smag af ristet rødbedesuppe.

METODE

1. Kom alle ingredienser i røreskålen med dejkrogen parat. Sørg for, at saltet og gæren ikke kommer i berøring med hinanden, før du begynder at blande.

2. Bland i 5 minutter ved lav hastighed, derefter på en hurtigere indstilling i endnu 4 minutter.

3. Kom blandingen i en smurt skål med olie ved stuetemperatur, og lad den stå i 2 timer, og slå dejen ned efter d. 1. og den 2. time.

4. Anbring dejen på en overflade, der er strøet med mel. Ælt til en firkant, fold derefter toppen ind i midten, bunden til midten, og rul det til en brødform ved at trykke ned i enderne for at gøre dem runde.

5. Bland alle kerner sammen på en stor bageplade. Rul brødet på et rent, fugtigt viskestykke, og rul det derefter i kerneblandingen. Anbring den sammenføjede side nedad på en bageplade med bagepapir, og dæk med plastfolie. Lad det hæve på et varmt sted, indtil det er hævet til dobbelt størrelse.


BAGNING

1. Hæld 100 ml vand i bunden af ovnrummet. Indstil ovnen til PlusSteam-programmet med varmluftstilberedning. Tryk på PlusSteam-knappen, og forvarm ovnen til 230 C*.

2. Sæt bagepladen i ovnen, skru ned for temperaturen til 200 C efter 10 sekunder og bag i 15 til 20 minutter, eller indtil bollerne er gyldenbrune.

*Traditionel over-/undervarme: Forvarm ovnen til 230 C. Sæt bagepladen ovnen og skru ned til 200 C efter 10 sekunder. Bag i 15 til 20 minutter eller indtil det er gyldenbrunt.