Denne hjemmeside bruger cookies. Fortsætter du med at bruge hjemmesiden uden at ændre din web-browsers cookie-indstillinger, accepterer du brugen af cookies.

Klik videre og læs vores retningslinjer for brug af cookies, hvis du vil vide mere.

Service

Vaskemaskiner

Alt for mange lever stadig med myten om, at varm betyder ren:

Vælg dine vaskemidler med omtanke:
• Vask dit tøj ved temperaturer under 65 °C, og sørg for, at dine vaskemidler arbejder optimalt ved lavere temperaturer
• Indret din dosering efter arten af vasketøjet, fyldningen og graden af snavs.
• Juster doseringen til det lokale vands hårdhed. Forhør dig hos det lokale vandværk.
• Ved at forbehandle pletter kan vasketøjet vaskes ved lavere temperatur.

Tænk også på, at:
- Lægge endnu en skjorte i maskinen. Alt for mange vaskemaskiner arbejder under deres kapacitet.

- Moderne miljøvenlige vaskemidler, f.eks. kompaktvaskemidler, er bevist effektive.

- En højere temperatur ikke længere er nødvendig, når man bruger moderne vaskemidler, f.eks. kompakte.

- Slukke for vaskemaskinen efter brug – når den står på standby bruger den unødvendig strøm. Undgå forvask, hvor det kan lade sig gøre.

- Kontrollere og rense vaskemaskinens filtre og pumper med jævne mellemrum.

- Centrifugere dit tøj godt, før du tørrer det. Når du hænger tøjet til tørre indendørs, trækker tøjet varme til tørringen. Jo mere effektivt du centrifugerer, og jo mere effektivt du tørrer dit tøj, jo mindre energi skal du bruge for at holde en jævn temperatur inden døre.